Obeležen Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

Savet za bezbednost saobraćaja Grada Beograda, u saradnji sa republičkom Agencijom za bezbednost saobraćaja, po prvi put, obeležio je Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, 20. novembra, u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

Pored članova Saveta za bezbednost saobraćaja, predstavnika Grada Beograda, predstavnika gradskih i republičkih institucija, događaju su prisustvovali i predstavnici „Infrastrukture železnice Srbije“ a.d.

Obeležen Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

Prisutnima su se obratili Goran Vesić, menadžer Grada Beograda, Dušan Rafailović, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Beograda, Vladimir Rebić, v.d. direktor policije i Jasmina Milošević, direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja, sa zajedničkom porukom i molbom svim građanima, da svojim ponašanjem u saobraćaju pomognu da našu zemlju učinimo bezbednijom za sve nas!

U poslednjih pet godina u saobraćaju je u Srbiji stradalo 3.204 osobe, a u poslednjih 15 godina, je izgubljeno 12.257 života, što je približno broju stanovnika jedne manje opštine u Srbiji.

Obeležen Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

„Ljudski život je najveća vrednost, a u saobraćaju smo svi odgovorni za sebe, ali i za druge. Nemojte da dozvolite da zbog trenutka nepažnje, prebrze vožnje, ili alkohola, bilo čiji život bude ugrožen, a posebno ne životi dece, čija je bezbednost u rukama nas odraslih“, poručila je ovim povodom ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović. Takođe je apelovala na sve učesnike u saobraćaju, da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa!

Na samom kraju obeležavanja Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, Savet za bezbednost saobraćaja, uručio je priznanja institucijama i pojedincima, koji se bave posledicama saobraćajnih nezgoda, kao i novinarima, koji svojim profesionalnim izveštavanjem utiču na unapređenje bezbednosti saobraćaja.

„Infrastruktura železnica Srbije“ a.d.

Objavljeno u Vesti i označeno .