ОДРЖАНА 65. ГЕНЕРАЛНА СКУПШТИНА COLPOFERA У ЉУБЉАНИ

Генерална скупштина организације за железничку безбедност Colpofer, која окупља експерте за железничку безбедност, одржана је у Љубљани 17 и 18. новембра ове године, у организацији Словенских железница (SŽ).

Читајте даље

Због радова, 26. и 27. новембра обуставља се друмски саобраћај преко путног прелаза у Батајници

Током предстојећег викенда радиће се на уређењу оштећеног путног прелаза на прузи Београд-Шид, у насељу Батајница, између улица Шангајска и Царице Јелене. Асфалтирање ће се обављати од 26. новембра од 08.00 часова до 27. новембра до 20.00 часова.
Читајте даље

Завршетак две јужне деонице до краја године

Радови на реконструкцији и модернизацији три  Јужне деонице пруге Београд – Ниш – Прешево, од укупно 46,5 километара, који су отпочели 18. априла 2016. године а чији завршетак се очекује до маја 2017. године, одвијају се, несметано, предвиђеном динамиком.

Читајте даље

Формирано независно регулаторно тело за приступ транспортној инфраструктури у Чешкој

Чешка Влада је усвојила посебан акт којим се одобрава успостављање независног регулаторног тела за приступ транспортној инфраструктури (UPDI- Úřad pro přístup k dopravní infrastruktuře).

Читајте даље

Нови центар за робни саобраћај у срцу Европе

Аустријски управљач инфраструктуре, ÖBB Infrastruktur AG, од 11. децембра 2016. године прошириће своју делатност на нови мултифункционални робни центар Беч Југ. Овај савремени транзитни центар, који ће функционисати као робно саобраћајно чвориште, налази се на раскршћу три робна коридора и добро је повезан са друмском мрежом високог капацитета, а тиме и са најзначајнијим привредним центрима Европе.

Читајте даље

Одржана Конференција и Сајам дигитализације у Будимпешти

Канцеларија за доделу железничких капацитета Мађарске VPE, организовала је 26. октобра 2016. године, у Будимпешти, Конференцију и Сајам дигитализације.

На конференцији, која представља наставак дискусије о дигитализацији железнице коју је започео CER, било је присутно више од сто учесника из европских железничких компанија, као и представника међународних железничких организација и националних тела.

Читајте даље

Обележен Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода

Савет за безбедност саобраћаја Града Београда, у сарадњи са републичком Агенцијом за безбедност саобраћаја, по први пут, обележио је Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода, 20. новембра, у Свечаној сали Скупштине града Београда.

Поред чланова Савета за безбедност саобраћаја, представника Града Београда, представника градских и републичких институција, догађају су присуствовали и представници „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д.

Читајте даље

Састанак CER и агенција ЕУ о железничким апликацијама европског Глобалног навигационог сателитског система (GNSS)

На иницијативу Liborа Lochmanа, извршног директора CER, 8. новембра, у седишту GSA (Агенција ЕУ за глобални навигациони сателитски систем), у Прагу, одржан је састанак између CER, као представника железничког сектора, и три европске агенције; GSA, Shift2Rail и Агенције за железнице ЕУ (ERA).

Читајте даље

Oдржан састанак CER Радне групе директора за људске ресурсе

Састанак CER Радне групе директора за људске ресурсе одржан је 9. новембра у Бриселу. На састанку је било речи о интензивирању активности у погледу развоја социјалног дијалога на железници, као и о правним нормама Европске уније за заштиту радника. Правне норме у овој области су обједињене у оквиру такозваног Европског стуба за социјална права.

Читајте даље