Нови центар за робни саобраћај у срцу Европе

Аустријски управљач инфраструктуре, ÖBB Infrastruktur AG, од 11. децембра 2016. године прошириће своју делатност на нови мултифункционални робни центар Беч Југ. Овај савремени транзитни центар, који ће функционисати као робно саобраћајно чвориште, налази се на раскршћу три робна коридора и добро је повезан са друмском мрежом високог капацитета, а тиме и са најзначајнијим привредним центрима Европе.

Читајте даље

Одржана Конференција и Сајам дигитализације у Будимпешти

Канцеларија за доделу железничких капацитета Мађарске VPE, организовала је 26. октобра 2016. године, у Будимпешти, Конференцију и Сајам дигитализације.

На конференцији, која представља наставак дискусије о дигитализацији железнице коју је започео CER, било је присутно више од сто учесника из европских железничких компанија, као и представника међународних железничких организација и националних тела.

Читајте даље

Обележен Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода

Савет за безбедност саобраћаја Града Београда, у сарадњи са републичком Агенцијом за безбедност саобраћаја, по први пут, обележио је Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода, 20. новембра, у Свечаној сали Скупштине града Београда.

Поред чланова Савета за безбедност саобраћаја, представника Града Београда, представника градских и републичких институција, догађају су присуствовали и представници „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д.

Читајте даље