Novi centar za robni saobraćaj u srcu Evrope

Austrijski upravljač infrastrukture, ÖBB Infrastruktur AG, od 11. decembra 2016. godine proširiće svoju delatnost na novi multifunkcionalni robni centar Beč Jug. Ovaj savremeni tranzitni centar, koji će funkcionisati kao robno saobraćajno čvorište, nalazi se na raskršću tri robna koridora i dobro je povezan sa drumskom mrežom visokog kapaciteta, a time i sa najznačajnijim privrednim centrima Evrope.

Čitajte dalje

Održana Konferencija i Sajam digitalizacije u Budimpešti

Kancelarija za dodelu železničkih kapaciteta Mađarske VPE, organizovala je 26. oktobra 2016. godine, u Budimpešti, Konferenciju i Sajam digitalizacije.

Na konferenciji, koja predstavlja nastavak diskusije o digitalizaciji železnice koju je započeo CER, bilo je prisutno više od sto učesnika iz evropskih železničkih kompanija, kao i predstavnika međunarodnih železničkih organizacija i nacionalnih tela.

Čitajte dalje

Obeležen Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

Savet za bezbednost saobraćaja Grada Beograda, u saradnji sa republičkom Agencijom za bezbednost saobraćaja, po prvi put, obeležio je Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, 20. novembra, u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

Pored članova Saveta za bezbednost saobraćaja, predstavnika Grada Beograda, predstavnika gradskih i republičkih institucija, događaju su prisustvovali i predstavnici „Infrastrukture železnice Srbije“ a.d.

Čitajte dalje