Riga, 5. i 6. novembar 2016. godine: na samitu „Kina+16“ potpisan komercijalni ugovor za deonicu pruge Beograd – Stara Pazova

Peti po redu Samit šefova vlada centralne i istočne Evrope i Kine, poznat kao „16+1“, održan je u Rigi, glavnom gradu Letonije, 5. i 6. novembra.  Na centralnoj ceremoniji, u prisustvu premijera Srbije i Kine, Aleksandra Vučića i Li Kećanga, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, potpisala je komercijalni ugovor sa generalnim direktorom „Infrastrukture železnice Srbije“ a.d. Dušanom Garibovićem i predstavnicima konzorcijuma kineskih kompanija „Čajna reilvej internešnl“ i „Čajna komjunikejšn konstrakšn kompani“.

Čitajte dalje

Apel „Infrastrukture železnice Srbije“a.d. svim učesnicima u saobraćaju

Povodom nemilih događaja proteklog vikenda, u kome su život izgubile dve osobe, svojom nepažnjom, „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. apeluje na sve učesnike u saobraćaju, da poštuju pravila drumske signalizacije, kao i upozorenja na opasnost u blizini pruge i voznih sredstava.

Napominjemo da se u 99% nesreća na pruzi i putnim prelazima, dešava isključivo zbog nesavesnog ponašanja vozača drumskih vozila i neopreza pešaka.

Čitajte dalje