Рига, 5. и 6. новембар 2016. године: на самиту „Кина+16“ потписан комерцијални уговор за деоницу пруге Београд – Стара Пазова

Пети по реду Самит шефова влада централне и источне Европе и Кине, познат као „16+1“, одржан је у Риги, главном граду Летоније, 5. и 6. новембра.  На централној церемонији, у присуству премијера Србије и Кине, Александра Вучића и Ли Кећанга, потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, потписала је комерцијални уговор са генералним директором „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д. Душаном Гарибовићем и представницима конзорцијума кинеских компанија „Чајна реилвеј интернешнл“ и „Чајна комјуникејшн констракшн компани“.

Читајте даље

Октобар месец у знаку безбедности на железници

Октобар месец је, судећи према одржаним догађајима, био у знаку безбедности на железници. Почетком месеца, у Бриселу је одржан састанак Експертске групе за безбедност копненог саобраћаја (LANDSEC) Европске комисије, посвећен развоју политике у области безбедности копненог саобраћаја.

Читајте даље

Апел „Инфраструктуре железнице Србије“а.д. свим учесницима у саобраћају

Поводом немилих догађаја протеклог викенда, у коме су живот изгубиле две особе, својом непажњом, „Инфраструктура железнице Србије“ а.д. апелује на све учеснике у саобраћају, да поштују правила друмске сигнализације, као и упозорења на опасност у близини пруге и возних средстава.

Напомињемо да се у 99% несрећа на прузи и путним прелазима, дешава искључиво због несавесног понашања возача друмских возила и неопреза пешака.

Читајте даље