Pre roka završeni nadvožnjaci kod Pančevačkog mosta – od večeras normalizacija drumskog saobraćaja

Radovi na rekonstrukciji nadvožnjaka preko Zrenjaninskog i Pančevačkog puta, u blizini Pančevačkog mosta, koji su otpočeli 6. maja 2016. godine, završeni su pre roka.

Pre roka završeni nadvožnjaci kod Pančevačkog mosta - od večeras normalizacija drumskog saobraćaja

Rekonstrukcija se odvijala u tri faze radova, a tokom trajanja poslednje, iz bezbednosnih razloga, drumski saobraćaj je bio potpuno obustavljen na rampi petlje iz smera Pančeva ka Beogradu i Zrenjaninu.

Iako je rok za kompletan završetak bio 75 dana, zahvaljujući neprekidnom angažovanju radnika u dve smene, radovi su završeni 10 dana ranije. Umesto najavljenog 10. novembra, od noćas, 31. 10 / 01. 11. 2016. godine, u intervalu od 24:00 do 04:00 časova, biće normalizovan drumski saobraćaj.

Tokom prve dve faze radova završena je rekonstrukcija prvog nadvožnjaka dužine 49 m, a drugi nadvožnjak, dužine 63,50 m, završen je u poslednjoj.

Izgradnja nadvožnjaka je deo Aneksa I osnovnog Ugovora iz Ruskog državnog kredita koji se odnosi na izgradnju novog, II koloseka sa novom kontaktnom mrežom i signalizacijom, kao i na izgradnju novih staničnih perona na deonici od Pančevačkog mosta do Pančevo Glavne, na pruzi Beograd Centar – Pančevo Glavna – Vršac – Državna granica sa Rumunijom.

Vrednost radova na rekonstrukciji nadvožnjaka je 4,1 milion dolara, a izvođač je ruska kompanija „RŽD Internešnl“ sa domaćim podizvođačima.

Beograd, 31.oktobar 2016.g.
„Infrastruktura železnice Srbije“ a.d.

Posted in Vesti and tagged .