Počinju radovi na rekonstrukciji nadvožnjaka na Zrenjaninskoj petlji preko Pančevačkog puta, 2. septembar 2016

Nakon uspešno završene druge faze radova na rekonstrukciji dva nadvožnjaka preko Pančevačkog puta, 2. septembra 2016. godine od 23 časa počinje poslednja faza, koja se odnosi na radove na drugom nadvožnjaku dužine 63,50 m.

Počinju radovi na rekonstrukciji nadvožnjaka na Zrenjaninskoj petlji preko Pančevačkog puta

Do sada je, u prethodne dve faze, potpuno završena rekonstrukcija prvog nadvožnjaka dužine 49 m. Na drugom je ugrađeno 11 šipova, od predviđenih 13, ojačana su dva postojeća stuba i izgrađen nov krajnji stub. U okviru treće faze, projektom je predviđena ugradnja još dva šipa, ojačanje jednog postojećeg stuba i montaža nove čelične konstrukcije, kao što je urađeno na prvom nadvožnjaku, bližem Pančevačkom mostu.

Radovi na rekonstrukciji pomenutih nadvožnjaka, čiji je završetak predviđen u roku od 75 dana, deo su Aneksa I osnovnog Ugovora iz ruskog državnog kredita. Vrednost radova je 4,1 milion dolara a izvođač je ruska kompanija „RŽD Internešnl“ sa domaćim podizvođačima.

Tokom trajanja poslednje (treće) faze, iz bezbednosnih razloga, drumski saobraćaj će biti potpuno obustavljen i to na rampi petlje iz smera Pančeva ka Beogradu i Zrenjaninu.

Počinju radovi na rekonstrukciji nadvožnjaka na Zrenjaninskoj petlji preko Pančevačkog puta

Prema saopštenju JGP-a menja se režim rada linija javnog prevoza na sledeći način:

  • Vozila sa linije broj 108 će, u smeru ka Beogradu, na delu od raskrsnice Pančevačkog puta i Severne tangente do Pančevačkog mosta saobraćati sledećim saobraćajnicama: Pančevački put, Severna tangenta, Put za Ovču, Zrenjaninski put, Pančevački most i dalje redovnom trasom; u suprotnom smeru vozila neće menjati trasu.
  • Na izmenjenom delu trase vozila sa linije broj 108 (Omladinski stadion – Reva /Duboka bara/) će koristiti sledeća stajališta: Borča raskršće i Blok Branka Momirova na Zrenjaninskom putu i privremeno izmešteno stajalište Politika na Severnoj tangenti, neposredno po prelasku raskrsnice Pančevačkog puta i Severne tangente.
  • Uspostavlja se privremena kružna linija broj 108L na relaciji Blok Braće Marić – Hidrotehnika – Blok Braće Marić koja će saobraćati sledećom trasom: Blok Braće Marić, Pančevački put u naselju Braće Marić, Koste Josipovića (raskrsnica Pančevačkog puta i ulice Koste Josipovića), Pančevački put, isključenje sa Pančevačkog puta na saobraćajnicu paralelnu Pančevačkom putu u visini raskrsnice Pančevačkog puta i Severne tangente, uključenje na Pančevački put i promena smera u visini stajališta Hidrotehnika.

 Vozila sa linije broj 108L (Blok Braće Marić- Hidrotehnika – Blok Braće Marić) će koristiti postojeća i sledeća privremeno uspostavljena stajališta:

  • na privremenom terminusu „Blok Braće Marić“ (dolazno/polazno stajalište);
  • u ul. Pančevački put u naselju Braće Marić, u smeru ka Severnoj tangenti, neposredno pre nailaska na raskrsnicu sa ulicom Koste Josipovića;
  • u ul. Pančevački put, u smeru ka terminusu „Blok Braće Marić“, po prelasku raskrsnice sa ulicom Koste Josipovića;
  • na servisnoj saobraćajnici, u smeru ka Pančevu, po prelasku raskrsnice sa Pančevačkim putem.
Objavljeno u Protekli događaji i označeno .