Završena druga faza radova na nadvožnjacima preko Zrenjaninskog puta, 12. avgust 2016.

Druga faza rekonstrukcije dva nadvožnjaka preko Zrenjaninskog puta, koja je započela tačno pre tri meseca, završena je u predviđenom roku.  Drumski saobraćaj na rampi petlje od Beograda ka Zrenjaninu i na rampi petlje iz smera Zrenjanina ka Pančevu biće uspostavljen u ponoć 13 / 14. 08. 2016. godine.

Radovi na izgradnji nadvožnjaka podrazumevaju potpunu promenu čelične konstrukcije mosta, fundiranje šipova i saniranje nosećih stubova. Pomenuti radovi deo su Aneksa I osnovnog Ugovora iz ruskog državnog kredita.  Aneksom I obuhvaćena je rekonstrukcija postojećeg i izgradnja novog koloseka sa novom kontaktnom mrežom i signalizacijom, kao i izgradnja novih staničnih perona na deonici od Pančevačkog mosta do Pančevo Glavne, na pruzi Beograd Centar – Pančevo Glavna – Vršac – Državna granica sa Rumunijom. Izvođač radova, čija je vrednost 4,1 miliona dolara, je ruska kompanija RŽD „Internešnl“, sa podizvođačima. 

Završena druga faza radova na nadvožnjacima preko Zrenjaninskog puta

Na prvom nadvožnjaku, bližem Pančevačkom mostu, svih 11 predviđenih šipova je ugrađeno, postojeći stubovi su ojačani, urađen je nov krajnji stub i montirana čelična konstrukcija nadvožnjaka. Na drugom nadvožnjaku, od predviženih 13 šipova, urađeno je 11, a preostala dva, radiće se u trećoj fazi. Izgrađen je nov krajnji stub i ojačana su dva postojeća stuba, a  montiranje čelične konstrukcije nadvožnjaka, predviđeno je za treću fazu.

O početku treće faze radova i eventualnoj izmeni režima drumskog saobraćaja, javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Završena druga faza radova na nadvožnjacima preko Zrenjaninskog puta

Objavljeno u Protekli događaji i označeno .