Izmene u saobraćaju vozova u glavnoj železničkoj stanici Beograd u noći između 25. i 26. avgusta 2016. godine

U noći između 25. i 26. avgusta, u stanici Beograd Glavna, u intervalu od 23:05 do 04:30 časova, doći će do izmene u saobraćaju vozova, zbog nastavka radova na projektu „Beograd na vodi“ prema sledećem:

  • Voz broj 3407 koji po redu vožnje saobraća na relaciji Novi Sad – Beograd će saobraćati samo na relaciji Novi Sad – Novi Beograd
  • Voz broj 3400 koji po redu vožnje saobraća na relaciji Beograd – Novi Sad će saobraćati na relaciji Novi Beograd – Novi Sad.
  • Voz broj 740 koji po redu vožnje saobraća na relaciji Beograd – Novi Sad će saobraćati na relaciji Novi Beograd – Novi Sad.

 

Ponovo uspostavljen saobraćaj ka Crnoj Gori sanacijom oštećenog tunela „Petrovac“ na barskoj pruzi

Od danas, 22. avgusta 2016. godine, ponovo se uspostavlja saobraćaj na barskoj pruzi, zahvaljujući uspešno završenom prvom delu sanacije po urađenom projektu u tunelu „Petrovac“ kod  Velike Župe, između stanica Prijepolje i Lučice, koji je pretrpeo velika oštećenja 7. avgusta 2016. godine usled obilnih padavina.

Čitajte dalje

Prezentacija mašine ROSENQVIST CD200 u stanici Beograd centar, 18. avgust 2016. godine

Pandrol, vodeći svetski proizvođač železničke pričvrsne opreme sa sedištem u Velikoj Britaniji, održao je 18. avgusta 2016. godine prezentaciju montaže i demontaže FASTCLIP FE pričvrsnog pribora korišćenjem mašine ROSENQVIST CD200 u stanici  Beograd centar (Prokop).  Ova mobilna i prenosiva mašina težine 250 kilograma koju operater gura ispred sebe dizajnirana je u Švedskoj, a značajna je po tome što zamenjuje rad osam ljudi. Ona ima ugrađen podizač pragova, kapaciteta dizanja do 50 mm, dvostruke žlebove za šinu i zamenljivu radnu glavu, tako da mogu da se montiraju i drugi alati. U praksi je prikazana brza ugradnja ovog savremenog pričvrsnog pribora, kojim se dobija na značajnoj uštedi vremena i sredstava.

Čitajte dalje

Obilazak čvora Pančevo, 13. avgust 2016. godine

Logika vremena je logika biznisa!

Obilazak infrastrukture čvora Pančevo specijalizovanim vozilom „Kalimero“, započeo je od stanice Beograd Dunav u subotu, 13. avgusta 2016. godine u ranim jutarnjim satima. Generalnom direktoru Dušanu Gariboviću i izvršnom direktoru za upravljanje železničkom infrastrukturom Milanu Šeganu, koji su bili sa svojim saradnicima, pridružio se Slobodan Vukmirović, republički inspektor u MGSI.

Čitajte dalje