Generalni direktor najstrožije osudio brutalan napad mladih izgrednika na otpravnicu vozova u stanici Petrovaradin

Poslovodstvo „Infrastrukture železnice Srbije“ a.d. na čelu sa generalnim direktorom Dušanom Garibovićem, najstrožije je osudio jučerašnji brutalan napad na Milanu Stojanović, otpravnicu vozova „Infrastrukture železnice Srbije“ a.d. u železničkoj stanici Petrovaradin, dok je savesno obavljala svoj posao. U ranim jutarnjim časovima, izašavši na peron da dočeka i otprati nailazeći voz, primetila je neprikladno ponašanje tri mlađe ženske i jedne muške osobe, koji su bili u vidno alkoholisanom stanju. Na njenu molbu, a zarad njihove bezbednosti, kao i bezbednosti ostalih putnika, da se pomere sa koloseka, isti su je verbalno, a zatim i fizički napali i povredili. Povređena je, na brzu intervenciju šefa stanice Jelene Malinović, kolima hitne pomoći prevezena u dežurnu medicinsku ustanovu, gde su joj konstatovane lakše telesne povrede, a policija traga za vinovnicima ovog nemilog događaja, koji su pobegli sa lica mesta. Poslovodstvo se nada da će oni u najkraćem roku biti pronađeni i privedeni, kao i da će biti najstrože sankcionisani.

Koleginica Milana Stojanović, trenutno se nalazi na kućnom lečenju, a nakon njenog potpunog oporavka, generalni direktor Dušan Garibović će joj se lično zahvaliti na požrtvovanosti i hrabrosti, kao i na više nego savesno obavljenom poslu, koji na sreću, ovoga puta, nije imao teže konsekvence.

Železnička stanica u Petrovaradinu, jedna od najlepših i najreprezentativnijih stanica na našim prugama i kao takva je popularno mesto za okupljanje omladine. S obzirom na tu činjenicu da su to pretežno adolescenti,  naši zaposleni  često dolaze u situaciju da brzo reaguju i intervenišu, što povremeno dovodi do agresivne reakcije, koja rezultira ovakvim ekcesima.

Inače, ovo nije prvi slučaj napada na naše zaposlene, koji revnosno obavljaju svoje poslove i zaduženja.

Da podsetimo da se u ovoj stanici, novembra 2008. godine, dogodio napad na otpravnika vozova i čuvara i tom prilikom su im nanete teške telesne povrede, kao i na slučaj sa tragičnim ishodom, kada je od posledica napada na radnom mestu preminula otpravnica vozova u železničkoj stanici u Sremskim Karlovcima, aprila 2005. godine.

Usled velike zabrinutosti generalnog direktora Dušana Garibovića za  zaposlene u “Infrastrukturi železnice Srbije“ a.d., apelovao je, putem medija, na građane i korisnike naših usluga da se primereno ponašaju, kako bi se izbegli ovakvi incidenti, kao i da poštuju upozorenja službenih lica „Infrastrukture železnice Srbije“ a.d., jer su ona upućena prevashodno u cilju  bezbednosti svih koji se nalaze u zoni železničke infrastrukture.

Objavljeno u Vesti i označeno .