„Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. zvanično postala član organizacije za železničku bezbednost „COLPOFER“

Na osnovu odluke Skupštine akcionara iz decembra 2015. godine, “Infrastruktura železnice Srbije“ a.d., nastavlja učlanjenje u međunarodne železničke organizacije, koje su od strateškog značaja za Društvo. Po prvi put „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. samostalno je nastupila na 64. Generalnoj skupštini, održanoj 09. i 10. juna, u Briselu. COLPOFER je osnovan 1980. godine, kao specijalna grupa Međunarodne železničke unije (UIC). Ovu grupu, koja se bavi bezbednošću u železničkom saobraćaju, čini 30 članova iz 23 evropske zemlje. Skupštinu je otvorio Francois Bellot, ministar za mobilnost Belgije, zadužen za železnički i avio saobraćaj.

„Infrastruktura železenica Srbije“ a.d. zvanično postala član organizacije za železničku bezbednost „COLPOFER“

Tokom dvodnevnog zasedanja Skupštine, prezentovani su referati iz različitih oblasti bezbednosti železničkog saobraćaja. Najveća pažnja usmerena je na aktuelnu opasnost od terorizma u saobraćaju. Generalni sekretar Evropske mreže železničke policije „Railpol”, John Laene, izneo je nove podatke o operativnim aktivnostima železničke policije širom Evrope.

Drugog dana Skupštine COLPOFER-a, predstavnik naše kompanije Dejan Đuričanin, direktor Centra za unutrašnju bezbednost i zaštitu, imao je izlaganje na temu „Uticaj izbegličke krize na železničko okruženje“. Tom prilikom analizirana su kretanja i ponašanja migranata na teritoriji Republike Srbije u prethodnom periodu i izneti su podaci o broju migranata koji su prevezeni našom železnicom. Prezentacija Centra objavljena je na sajtu COLPOFER-a.

„Infrastruktura železenica Srbije“ a.d. zvanično postala član organizacije za železničku bezbednost „COLPOFER“

Posted in Međunarodna saradnja and tagged .