Видовдански дани на Косову и Метохији

Видовдан, празник српске судбине, дан победе и пораза, дан искушења са којима се суочавао српски народ, био је повод за посету највишег руководства „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д. „светој српској земљи“, Косову и Метохији.

Генерални директор, Душан Гарибовић са пословним секретаром Машаном Вушковићем, провео је неколико дана у друштву запослених у чвору Косово Поље, са којима су одржали  радне састанке и обишли сва службена места, пругу и средине у којима живе радници чвора.

Видовдански дани на Косову и Метохији

Читајте даље

Дневник ТВ Мост 27. јун 2016. године, генерални директор Душан Гарибовић

Прилог из Дневника ТВ Мост 27. jун 2016. године о акцији добровољног давања крви у Косовској Митровици у којoj традиционално учествују запослени Инфраструктуре железнице Србије а.д.

Деца из дијаспоре и региона у посети „музеју на отвореном“

Учесници популарног летњег кампа РТС – а, под називом ,,Пожега 2016,, међу којима су били најбољи ученици математичке гимназије из Београда, најбољи ђаци са Косова и Метохије, чланови атлетских клубова из Зајечара, Шапца, Пожаревца, Инђије и Београда, као и деца из дијаспоре,(Грчка, Данска, Русија и Румунија) и региона (Хрватска и Република Српска), су у суботу, 25.06. 2016. године, боравили у посети Железничком музеју – Одељењу узаних пруга у Пожеги. Шездесетак дечака и девојчица, учесника кампа, заједно са својим професорима и менторима, провели су, по сопственом признању, пар изузетно пријатних сати у пожешком музеју.

Читајте даље

„Инфраструктура железнице Србије“ а.д. званично постала члан организације за железничку безбедност „COLPOFER“

На основу одлуке Скупштине акционара из децембра 2015. године, “Инфраструктура железницe Србије“ а.д., наставља учлањење у међународне железничке организације, које су од стратешког значаја за Друштво. По први пут „Инфраструктура железнице Србије“ а.д. самостално је наступила на 64. Генералној скупштини, одржаној 09. и 10. јуна, у Бриселу. COLPOFER је основан 1980. године, као специјална група Међународне железничке уније (UIC). Ову групу, која се бави безбедношћу у железничком саобраћају, чини 30 чланова из 23 европске земље. Скупштину је отворио Francois Bellot, министар за мобилност Белгије, задужен за железнички и авио саобраћај.

Читајте даље

Љубитељи железнице из Енглеске у посети Одељењу узаног колосека Железничког музеја

Љубитељи Железнице из Енглеске, посетили су у Пожеги Одељење узаног колосека Железничког музеја, 21. јуна. Своју дванаестодневну турнеју, која се састојала од обилазака Железница на простору бивше Југославије, започели су у Словенији, а завршили у овдашњем „музеју на отвореном“.

Читајте даље

„Носталгијом“ поново до Вишеграда

Данас, 17. јуна 2016. године, поново се отвара за саобраћај део музејско-туристичког комплекса „Шарганска осмица“ на релацији Мокра Гора – Државна граница – Вишеград, који је услед лошег стања колосека био затворен од 01. октобра 2013. године. Након замене дотрајалих прагова на делу пруге од државне границе, од стајалишта Војник до станице Вишеград, поново може да се путује музејско-туристичким возом „Носталгија“, пругом уског колосека.

Особе са сметњама у развоју у Пожеги посетиле Одељење узаног колосека Железничког музеја

Корисници Установе за дневни боравак деце, младих и одраслих са сметњама у развоју ‚‚Зрачак“ из Чачка, десетог јуна ове године, заједно са својим родитељима и васпитачима су посетили Oдељење узаног колосека Железничког музеја у Пожеги. Том приликом, они су могли да виде и да се упознају са бројним експонатима који представљају део историјског и техничког развоја српских, али и пруга бивших југословенских република.

Читајте даље

Радови на реконструкцији надвожњака преко Зрењанинског пута теку успешно и у предвиђеном року

Радови на реконструкцији надвожњака преко Зрењанинског пута, на шестом километру од Панчевачког моста, који су отпочели 6. маја 2016. године одвијају се предвиђеном динамиком. У питању је друга фаза радова која ће трајати до 12. августа 2016. године са делимичном обуставом друмског саобраћаја на рампи петље из смера од Београда ка Зрењанину и на рампи петље из смера од Зрењанина ка Панчеву.

Читајте даље