Vidovdanski dani na Kosovu i Metohiji

Vidovdan, praznik srpske sudbine, dan pobede i poraza, dan iskušenja sa kojima se suočavao srpski narod, bio je povod za posetu najvišeg rukovodstva „Infrastrukture železnice Srbije“ a.d. „svetoj srpskoj zemlji“, Kosovu i Metohiji.

Generalni direktor, Dušan Garibović sa poslovnim sekretarom Mašanom Vuškovićem, proveo je nekoliko dana u društvu zaposlenih u čvoru Kosovo Polje, sa kojima su održali  radne sastanke i obišli sva službena mesta, prugu i sredine u kojima žive radnici čvora.

Vidovdanski dani na Kosovu i Metohiji

Čitajte dalje

Deca iz dijaspore i regiona u poseti „muzeju na otvorenom“

Učesnici popularnog letnjeg kampa RTS – a, pod nazivom ,,Požega 2016,, među kojima su bili najbolji učenici matematičke gimnazije iz Beograda, najbolji đaci sa Kosova i Metohije, članovi atletskih klubova iz Zaječara, Šapca, Požarevca, Inđije i Beograda, kao i deca iz dijaspore,(Grčka, Danska, Rusija i Rumunija) i regiona (Hrvatska i Republika Srpska), su u subotu, 25.06. 2016. godine, boravili u poseti Železničkom muzeju – Odeljenju uzanih pruga u Požegi. Šezdesetak dečaka i devojčica, učesnika kampa, zajedno sa svojim profesorima i mentorima, proveli su, po sopstvenom priznanju, par izuzetno prijatnih sati u požeškom muzeju.

Čitajte dalje

„Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. zvanično postala član organizacije za železničku bezbednost „COLPOFER“

Na osnovu odluke Skupštine akcionara iz decembra 2015. godine, “Infrastruktura železnice Srbije“ a.d., nastavlja učlanjenje u međunarodne železničke organizacije, koje su od strateškog značaja za Društvo. Po prvi put „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. samostalno je nastupila na 64. Generalnoj skupštini, održanoj 09. i 10. juna, u Briselu. COLPOFER je osnovan 1980. godine, kao specijalna grupa Međunarodne železničke unije (UIC). Ovu grupu, koja se bavi bezbednošću u železničkom saobraćaju, čini 30 članova iz 23 evropske zemlje. Skupštinu je otvorio Francois Bellot, ministar za mobilnost Belgije, zadužen za železnički i avio saobraćaj.

Čitajte dalje

„Nostalgijom“ ponovo do Višegrada

Danas, 17. juna 2016. godine, ponovo se otvara za saobraćaj deo muzejsko-turističkog kompleksa „Šarganska osmica“ na relaciji Mokra Gora – Državna granica – Višegrad, koji je usled lošeg stanja koloseka bio zatvoren od 01. oktobra 2013. godine. Nakon zamene dotrajalih pragova na delu pruge od državne granice, od stajališta Vojnik do stanice Višegrad, ponovo može da se putuje muzejsko-turističkim vozom „Nostalgija“, prugom uskog koloseka.

MokraGora1