Završena rekonstrukcija i modernizacija deonice Mala Krsna – Velika Plana na Koridoru X

Radovi  na rekonstrukciji i modernizaciji građevinske i elektrotehničke infrastrukture, koji su počeli 12. oktobra 2015. godine, između stanica Mala Krsna i Velika Plana na magistralnoj pruzi Beograd (Rakovica) – Rasputnica K1 – Jajinci – Mala Krsna – Velika Plana su kompletno završeni krajem aprila, u predviđenom roku. Ova deonica, dužine 30 kilometara, ujedno je i treća „severna“ deonica železničkog Koridora H.

Rekonstrukcija i modernizacija deonice Mala Krsna – Velika Plana na Koridoru X

Ruska kompanija „RŽD Internešnl“ je bila glavni izvođač radova. Projektnu dokumentaciju je izradio Saobraćajni institut „CIP“ iz Beograd. Vrednost ovog projekta iznosi oko 14,9 miliona USD.

Nakon poslednjih radova na ispitivanju varova i kompletiranju ograde za razdvajanje drumskog od železničkog saobraćaja, napon u voznom vodu kontaktne mreže je stalno uključen i time je pomenuta deonica  na železničkom Koridoru X potpuno rekonstruisana i modernizovana.

Projektovana brzina na ovoj deonici je od 100 do 120 km/h što će doprineti skraćenju vremena vožnje vozova i povećanje propusne moći i povećanje pouzdanosti železničke infrastrukture.

Posted in Protekli događaji and tagged .