Početak radova na železničkom nadvožnjaku na šestom kilometru od Pančevačkog mosta i izmenjen režim drumskog saobraćaja na delu Zrenjaninskog puta, 6. maj 2016.

Danas, 6. maja 2016. godine u 13:00 časova, počinju radovi na železničkom mostu (nadvožnjaku), koji prelazi preko Zrenjaninskog puta, na šestom kilometru od Pančevačkog mosta. U pitanju je druga faza radova, koja će trajati tri meseca, do 12. avgusta 2016. godine. Prva faza, koja je ujedno bila priprema gradilišta, odvijala se u periodu 16-18. aprila 2016. godine. Pomenuti radovi podrazumevaju potpunu promenu metalne konstrukcije mosta, fundiranje šipova i saniranje nosećih stubova.

Početak radova na železničkom nadvožnjaku na šestom kilometru od Pančevačkog mosta i potpuna obustava drumskog saobraćaja na delu Zrenjaninskog puta, 6. maj 2016.

U avgustu, nakon završetka ovih radova, prelazi se na treću fazu i izgradnju drugog nadvožnjaka, koji prelazi preko Pančevačkog puta, a čija će izgradnja, po planiranoj dinamici radova, trajati do 8. oktobra 2016. godine.

Vrednost ovih radova je oko 4,5 miliona američkih dolara. Izgradnja nadvožnjaka je deo Aneksa 1 osnovnog Ugovora ruskog državnog kredita,  koji se odnosi na rekonstrukciju postojećeg i izgradnju novog koloseka sa novom kontaktnom mrežom i signalizacijom, kao i izgradnjom novih staničnih perona na deonici od Pančevačkog mosta do Pančevo Glavne, na pruzi Beograd Centar – Pančevo Glavna – Vršac – Državna granica sa Rumunijom. Izvođač radova je ruska kompanija RŽD „Internešnl“ sa podizvođačima.

Zbog navedenih radova na izgradnji nadvožnjaka u naredna tri meseca biće izmenjen režim saobraćaja javnog gradskog prevoza, prema informaciji JKP GSP „Beograd“, na sledeći način:

  • vozila sa linija 43, 95, 96, 101, 104, 105 i 106 u smeru ka Padinskoj skeli, umesto rampom za isključenje sa Pančevačkog mosta ka Zrenjaninu, saobraćaju sledećim putem: Pančevački most – privremena devijacija (odmah nakon rampe za isključenje sa Pančevačkog mosta ka Zrenjaninu) – rampa za uključenje na Pančevački most (u kojoj se kreće tok vozila iz smera od Pančeva ka Beogradu) – rampa za isključenje sa Pančevačkog puta na Zrenjaninskom putu – Zrenjaninski put i dalje redovnim trasama. U suprotnom smeru vozila saobraćaju redovnim trasama.
  • vozila sa linije 108 saobraćaju na redovnoj trasi, a privremeno je ukinuto stajalište „MZ Krnjača“, u smeru ka Borči.
  • vozila sa noćnih linija 96n i 101n saobraćaju kao dnevne linije u izmenjenom režimu.


Pročitajte i zvanično saopštenje.

Posted in Protekli događaji and tagged .