Početak radova na železničkom nadvožnjaku na šestom kilometru od Pančevačkog mosta i izmenjen režim drumskog saobraćaja na delu Zrenjaninskog puta, 6. maj 2016.

Danas, 6. maja 2016. godine u 13:00 časova, počinju radovi na železničkom mostu (nadvožnjaku), koji prelazi preko Zrenjaninskog puta, na šestom kilometru od Pančevačkog mosta. U pitanju je druga faza radova, koja će trajati tri meseca, do 12. avgusta 2016. godine. Prva faza, koja je ujedno bila priprema gradilišta, odvijala se u periodu 16-18. aprila 2016. godine. Pomenuti radovi podrazumevaju potpunu promenu metalne konstrukcije mosta, fundiranje šipova i saniranje nosećih stubova.

Čitajte dalje

Završena rekonstrukcija i modernizacija deonice Mala Krsna – Velika Plana na Koridoru X

Radovi  na rekonstrukciji i modernizaciji građevinske i elektrotehničke infrastrukture, koji su počeli 12. oktobra 2015. godine, između stanica Mala Krsna i Velika Plana na magistralnoj pruzi Beograd (Rakovica) – Rasputnica K1 – Jajinci – Mala Krsna – Velika Plana su kompletno završeni krajem aprila, u predviđenom roku. Ova deonica, dužine 30 kilometara, ujedno je i treća „severna“ deonica železničkog Koridora H.

Čitajte dalje