Почетак радова на железничком надвожњаку на шестом километру од Панчевачког моста и измењен режим друмског саобраћаја на делу Зрењанинског пута, 6. мај 2016.

Данас, 6. маја 2016. године у 13:00 часова, почињу радови на железничком мосту (надвожњаку), који прелази преко Зрењанинског пута, на шестом километру од Панчевачког моста. У питању је друга фаза радова, која ће трајати три месеца, до 12. августа 2016. године. Прва фаза, која је уједно била припрема градилишта, одвијала се у периоду 16-18. априла 2016. године. Поменути радови подразумевају потпуну промену металне конструкције моста, фундирање шипова и санирање носећих стубова.

Читајте даље

Завршена реконструкција и модернизација деонице Мала Крсна – Велика Плана на Коридору X

Радови  на реконструкцији и модернизацији грађевинске и електротехничке инфраструктуре, који су почели 12. октобра 2015. године, између станица Мала Крсна и Велика Плана на магистралној прузи Београд (Раковица) – Распутница К1 – Јајинци – Мала Крсна – Велика Плана су комплетно завршени крајем априла, у предвиђеном року. Ова деоница, дужине 30 километара, уједно је и трећа „северна“ деоница железничког Коридора Х.

Читајте даље