Pušten teretni saobraćaj na deonici Mala Krsna – Velika Plana, 5. april 2016. godine

U skladu sa dogovorom Investitora i izvođača radova, prilikom obilaska deonice Mala Krsna – Velika Plana 25. marta 2016. godine, stekli su se uslovi za početak rada železničke komisije, koja je zajedno sa izvođačem radova „RŽD Internešnl“ izvršila pregled u subotu 2. aprila 2016. godine u ranim jutarnjim časovima i dala saglasnost za odvijanje teretnog saobraćaja u noćnim intervalima, dok će se u vidnom delu dana nastaviti sa završetkom ostalih neophodnih radova.

Puštanje teretnog saobraćaja na ovoj deonici omogućilo je da se rastereti pravac Velika Plana – Mladenovac – Beograd i dozvoljava da se preusmeri prevoz tereta sa pravca Beograd – Bar, koji je privremeno zatvoren zbog klizišta.

Na taj način, do kraja rekonstrukcije biće završeni radovi na izgradnji odvodnih kanala, asfaltiranju kolovoza na putnim prelazima, ugradnji gumenih panela na njima, ugradnji saobraćajnih znakova, sistema signalizacije i telekomunikacije.

Planira se da će svi radovi biti završeni do kraja aprila, kada će saobraćaj na deonici Mala Krsna – Velika Plana biti u potpunosti uspostavljen.

Pročitajte i zvanično saopštenje.

Posted in Protekli događaji and tagged .