Pušten u rad putni prelaz u Majuru kod Šapca, 21. mart 2016. godine

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović je juče, 21. marta 2016. godine, pustila u rad automatski uređaj za obazbeđenje saobraćaja na putnom prelazu u prigradskom naselju Majur kod Šapca, na pruzi Ruma-Šabac-Zvornik.

Puštanje u rad putnog prelaza, Majur, 21. mart 2016. godine

U modernizovanje, radi veće bezbednosti ovog putnog prelaza, uloženo je 15,5 miliona dinara, a potpredsednica Vlade Zorana  Mihajlović je u prisustvu građana Majura i predstavnika srpskih Železnica, okretanjem prekidača predala prelaz „Infrastrukturi železnice Srbije“ ad.

Prelaz u Majuru, koji je jako frekventan svakodnevnim prelaskom drumskih vozila i pešaka, sada ima tri putna signala, od kojih svaki ima po dve svetiljke i jedno jako zvučno zvono, kao i dve elektropostavne sprave sa polubranicima koji u stanju uključenosti uređaja zatvaraju desnu polovinu puta u smeru kretanja drumskih vozila. Uz novu tehnologiju i ugradnju video nadzora koji počinje na ovom putnom prelazu, osim što će biti potpuno bezbedan za sve učesnike u saobraćaju, biće obezbeđen i od krađe delova pruge i prelaza.

Puštanje u rad putnog prelaza, Majur, 21. mart 2016. godine

Prema najavi ministarke, od 75  putnih prelaza u prošloj godini dodatno je rekonstruisano 38, dok će preostalih 37 biti završeni u toku 2016. godine. U ove putne prelaze će biti uloženo ukupno 9 miliona evra.

Pogledajte i zvanično saopštenje.

Objavljeno u Vesti i označeno .