Generalna skupština asocijacije Koridor X Plus, 8. i 9. mart 2016. godine

Asocijacija Koridor X Plus održala je sastanak Grupe za koordinaciju i  Generalnu skupštinu 8. i 9. marta 2016. godine u Beču.

Izvršni direktor za upravljanje javnom železničkom infrastrukturom Milan Šegan zastupao je, kao predstavnik Grupe za koordinaciju i član Generalne Skupštine, interese “Infrastrukture železnice Srbije“ ad u radu ove asocijacije.

Generalna skupština asocijacije Koridor X plus, Beč, 18.mart 2016. godine

Žan-Mark Hilenberg (Jean-Marc Hillenberg) iz austrijskog ÖBB Infrastruktur ag je izglasan za novog generalnog sekretara Asocijacije. Prihvaćena je finalizovana verzija Memoranduma o razumevanju Koridora X Plus, koja je spremna za potpisivanje od strane Upravljača infrastrukture iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bugarske. Razgovaralo se o vremenskoj dinamici za uspostavljanje novog Koridora za železnički robni saobraćaj, finansijskim zahtevima za novi koridor za železnički saobraćaj, prepremi budžeta i pripremi  Studije o transportnom tržištu, a takođe se analizirao rad Asocijacije Koridor X plus u proteklom periodu.

Generalnoj Skupštini su pored stalnih članova prisustvovali i Matjaž Vrčko, državni sekretar Ministarstva infrastrukture Republike Slovenije i Tomas Špigel (Thomas Spiegel), predstavnik austrijskog federalnog ministarstva transporta, inovacija i tehnologije.

Dogovoreno je da “Infrastruktura železnice Srbije“ ad bude domaćin naredne Generalne skupštine Asocijacije Koridor X plus, 15.septembra 2016. godine u  Beogradu.

Pogledajte i zvanično saopštenje.

Posted in Vesti and tagged .