Ušteda vredna više desetina hiljada evra u stanici Beograd Centar

U okviru projekta na rekonstrukciji stanice Beograd Centar, čiji se završetak očekuje krajem januara 2016. godine, zaposleni iz „Infrastrukture železnice Srbije“ a.d, Organizacione celine za ETP Beograd, deonice kontaktne mreže Topčider i Makiš dali su, radeći tokom 26. i 27. decembra 2015. godine, svoj veliki doprinos bržoj i efikasnijoj realizaciji radova, a koje ne uključuje osnovni Ugovor. Vrednost Ugovora je oko 26 miliona evra a finansira se iz kuvajtskog kredita.

Bez obzira na teške uslove rada i nezavidnu materijalnu situaciju radnici su još jednom pokazali požrtvovanost i predanost poslu. Radeći danonoćno svom preduzeću su uštedeli više desetina hiljada evra. Inicijativom generalnog direktora „Infrastrukture železnice Srbije“ a.d. mr Gorana Maksića i direktora Sektora za elektrotehničke poslove Dragana Okanovića a u cilju smanjenja i racionalizacije troškova korišćenjem sopstvenih rezervi materijala i angažovanjem radnika u rekordnom roku zamenjeni su kontaktni provodnici na 9. i 10. koloseku u Prokopu. Kontaktni provodnici su prethodno bili uklonjeni kako bi se obezbedilo beznaponsko stanje kontaktne mreže za vreme izvođenja građevinskih radova. Provodnici su zamenjeni u celosti, a ne nastavljani na mestima gde su sečeni, čime se obezbedio neophodan fizički kontinuitet pouzdanijeg i ispravnijeg funkcionisanja u eksploataciji.

Stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ a.d. su napravile tehnologiju i dinamiku izvođenja radova i bez ikakvih dodatnih troškova i angažovanja drugih izvođača završili ovaj značajan poduhvat za samo dva dana.

Nadzor radova obavio je Zoran Petrović, načelnik odeljenja za KM u Sektoru za elektrotehničke poslove, a rukovodilac izvođenja radova bio je Dragan Majkić iz OC za ETP Beograd, zajedno sa šefovima deonica KM Topčider i Makiš, Branislavom Jankovićem i Nenadom Zlatkovim.

Objavljeno u Vesti i označeno .