Уштеда вредна више десетина хиљада евра у станици Београд Центар

У оквиру пројекта на реконструкцији станице Београд Центар, чији се завршетак очекује крајем јануара 2016. године, запослени из „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д, Организационе целине за ЕТП Београд, деонице контактне мреже Топчидер и Макиш дали су, радећи током 26. и 27. децембра 2015. године, свој велики допринос бржој и ефикаснијој реализацији радова, а које не укључује основни Уговор. Вредност Уговора је око 26 милиона евра а финансира се из кувајтског кредита.

Читајте даље

Свечана промоција пројекта модернизације и изградње пруге Београд – Будимпешта

Премијер Александар Вучић се јучерашњој свечаној промоцији пројекта модернизације и изградње пруге Београд-Будимпешта, придружио у станици Петроварадин ушавши у „Штадлеров“ воз  који је кренуо у 10.25 часова са главне железничке станице Београд ка Новом Саду.

Читајте даље

Укључење напона, 21. децембар 2015. године, Велика Плана – Велико Орашје

Контактна мрежа између железничке станице Велика Плана, на отвореној прузи у смеру ка Великом Орашју, дужине 2,5 километара, од 21. децембра 2015. године од 17:00 часова, стављена је под напон. На овој деоници, од 15. децембра 2015. године, вршено је укључење напона сваке ноћи од 19.00 сати до 7.00 сати ујутру.

Читајте даље

Прелазак на нови ред вожње, 12. и 13. децембар 2015. године

Поводом преласка на нови ред вожње, 12. и 13. децембра 2015. године, генерални директор “Инфраструктуре железнице Србије” а.д. мр Горан Максић са својим сарадницима,  представницима локалне самоуправе и званичницима Канцеларије за Косово и Метохију, обишао је станице Лешак, Лепосавић, Ибарску Слатину и Звечан где су му шефови станица свечано предали рапорт. Читајте даље

Потписан уговор о реконструкцији 77 километара деонице Ресник–Ваљево на барској прузи

Новоформирана железничка компанија „Инфраструктура железнице Србије“ а.д. и руска фирма „РЖД Интернешнл“, 10. децембра у Београду су потписале Анекс 4.1 основног уговора о руском државном кредиту за модернизацију српских железница, који се односи на реконструкцију и модернизацију железничке магистралне пруге Београд (Ресник) – Врбница – Граница са Црном Гором (дужине 287 км), тачније на деоницу Ресник – Ваљево, чија је дужина 77 километара. Уговор су потписали генерални директори компанија „Инфраструктура железница Србије“ и „РЖД Интернешнл“, мр Горан Максић и Сергеј Алексејевич Павлов.

Читајте даље

Скраћена траса два воза, 5. децембар 2015, Ваљево – Панчево Војловица – Ваљево

Због радова на реконструкцији инфраструктурних капацитета у станици Београд Центар, у суботу 5. децембра 2015. године два локална воза који саобраћају на релацији Ваљево – Панчево Војловица – Ваљево, саобраћаће из Ваљева само до станице Раковица и обрнуто. Изостају на релацији Раковица – Панчево Војловица.

У станици Београд Центар у току су радови на монтажи и испитивању сигнално – сигурносних уређаја. Завршавају се грађевински радови уз саме колосеке и њихова регулација, електроенергетски радови, као и радови на контактној мрежи.
Радове изводе предузеће АЖД из Прага, Енергопројект опрема, Енергопројект високоградња, ЗГОП Нови Сад и АТМ Београд.

Преузмите званично саопштење.

Привремене измене у саобраћају путничких возова, 1. – 7. децембра 2015, Карловачки Виногради – Сремски Карловци

Због заваривања и замена шина на деоници између станица Карловачки Виногради и Сремски Карловци, 02, 03, 04 и 07. децембра, у периоду од 08:40 до 10 часова доћи ће до измена у саобраћају следећих возова:

  • 4201 који саобраћа на релацији Шид-Нови Сад, саобраћаће само до станице Карловачки Виногради, а изостаје на релацији Карловачки Виногради-Нови Сад
  • 3403 који саобраћа на релацији Београд-Нови Сад, у станици Карловачки Виногради, чекаће око 20 минута, на завршетак радова.

Преузмите званично саопштење.