Привремене измене у саобраћају путничких возова, 28. – 29. новембра 2015, Београд – Панчево

Од суботе, 28. новембра, од 20:00 часова до недеље, 29. новембра 2015. године у 07:00 часова, у оквиру радова на изградњи другог колосека Панчевачки мост – Панчево Главна, возови из система БГ:ВОЗ који саобраћају на релацији Батајница – Панчевачки мост саобраћаће на релацији Батајница – Нови Београд. Изостају на релацији Нови Београд – Панчевачки мост и обрнуто.

Читајте даље

Скраћена траса два воза 26. новембра 2015, Ниш – Паланка – Ниш

У склопу радова на реконструкцији и модернизацији пруге Београд-Ниш, а на деоници Гиље-Ћуприја-Параћин, дана 26. новембра 2015. године од 13:00 до 15:00 часова , доћи ће до додатног скраћења трасе возова који саобраћају на релацији Ниш-Паланка и Паланка-Ниш.

  • Воз бр. 2950 који саобраћа од Ниша до Паланке, саобраћаће до Параћина, а изостаје на делу од Параћина до Паланке.
  • Воз бр. 2953 који саобраћа од Паланке до Ниша, саобраћаће од Параћина до Ниша, а изостаје на делу од Паланке до Параћина.

Прочитајте и званично саопштење.

До даљњег се затвара станица Ћуприја, 27. новембар 2015

У оквиру радова на изградњи и реконструкцији железничке инфраструктуре на делу пруге Јагодина-Гиље-Ћуприја-Параћин од 27. новембра, у послеподневним часовима, кренуће се са радовима у станици Ћуприја, која ће до даљњег бити затворена, што значи да у наведеној станици није могућ пријем и отпрема путника, пртљага и робе.

Читајте даље

Потписан споразум о модернизацији и реконструкцији пруге Београд-Будимпешта

Fotografija preuzeta sa sajta Vlade Republike Srbije : Premijer Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kine Li Kećijang u vozu za PekingПројекат пруге Београд–Будимпешта допринеће остваривању транспортног умрежавања, као и протоку људи и робе, чиме ће се подстаћи креирање логистичких траса и дистрибутивних центара, а дугорочно и приступ новим тржиштима. Према речима премијера Вучића, пруга између Београда и Будимпеште биће финансирана из кинеског кредита.

Читајте даље

Скраћење трасе путничких возова, 25. новембар 2015, Ниш-Паланка-Ниш

У склопу радова на реконструкцији и модернизацији пруге Београд-Ниш, а на деоници Гиље-Ћуприја-Параћин, дана 25. новембра 2015. године од 11:00 до 14:00 часова, доћи ће до скраћења трасе возова који саобраћају на релацији Ниш-Паланка и Паланка-Ниш.

  • Воз бр. 2950 који саобраћа од Ниша до Паланке саобраћаће до Ћуприје, а изостаје на делу од Ћуприје до Паланке.
  • Воз бр. 2953 који саобраћа од Паланке до Ниша саобраћаће од Ћуприје до Ниша, а изостаје на делу од Паланке до Ћуприје.

Прочитајте и званично саопштење.

Скраћење трасе путничких возова, 20 – 22. новембар 2015, релације према Шиду, Новом Саду и Инђији

Вечерас 20. новембра и сутра 21. новембра 2015. године у интервалу од 00:10 до 05:00 часова због изградње носача моста преко пруге „Петља Батајница“ возови који саобраћају од Београда према Шиду, Новом Саду и Инђији, неће полазити из Београда већ је почетна станица Батајница.

Због радова на асвалтирању путног прелаза између Земун Поља и Батајнице у недељу 22. новембра 2015. године, у интервалу од 09:00 до 15:00 часова, могућа су евентуална кашњења БГ Воза.

Отказивања возова неће бити.

Прочитајте и званично саопштење.

Скраћење трасе путничких возова, 20. новембар 2015, Ваљево-Панчево Војловица-Ваљево

Вечерас, 20. новембра 2015. године од 21 час, до недеље у 20 часова два воза која редовно саобраћају на линији Ваљево-Панчево Војловица-Ваљево, саобраћаће само до Раковице и назад.

Скраћење трасе наведених возова је због радова на модернизацији и изградњи другог колосека пруге Београд Центар – Панчево Главна – Вршац – Државна граница са Румунијом.

Радове на деоници Панчевачки мост-Панчево Главна изводи компанија руских железница „РЖД Интернешнл“ д.о.о. који се финансирају из Руског државног кредита.

Прочитајте и званично саопштење.

Укључење напона, 24. новембар 2015, Ћуприја-Параћин

Дана 24. новембра 2015. године од 10 часова, биће трајно укључен напон у контактној мрежи (25kV/50Hz) над новоизграђеним десним и левим колосеком од Ћуприје до Параћина.

У питању је реализација пројекта реконструкције и модернизације електротехничких постројења на железничкој прузи Београд-Ниш на деоници Гиље-Ћуприја-Параћин. Новоизграђени колосеци од стајалишта Гиље до железничке станице Ћуприја су већ под напоном.

Радове на реконструкцији и модернизацији електротехничких постројења изводи предузеће ,,Siemens d.o.o Београд“. Уговорна вредност пројекта је 11.853.320 €.

Пројекат је финансиран зајмом од Европске Инвестиционе Банке, уз подршку Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Након завршетка свих грађевинских и електротехничких радова, железничка пруга ће бити оспособљена за саобраћај возова при брзини од 120 km/h.

Овим поводом упозоравају се сви путници, корисници железничких услуга као и сви који се крећу у близини пруге, да се придржавају истакнутих упозорења као и савета дежурног железничког особља.

Поремећај у саобраћању возова 2602, 2603, 2501 и 2500, 23 – 28. новембар 2015,

Од 23. до 28. новембра 2015. године, возови 2602/2603 који саобраћају на релацији Вршац-Београд Дунав-Вршац, као и возови 2501/2500 који саобраћају на релацији Зрењанин-Београд Дунав-Зрењанин, саобраћаће само до станице Панчево Главна, као почетне и крајње станице поменутих возова.

Наведени возови изостају на релацији Панчево Главна-Београд Дунав због радова на контактној мрежи, пропуста за одвод воде и регулисања левог колосека између станица Панчевачки мост и Панчево Главна.

Прочитајте и званично саопштење.

Поремећај у саобраћају возова, 18 – 19. новембар 2015, Зајечар-Прахово пристаниште и Зајечар-Мајданпек

Због радова на мосту између станица Вражогрнац и Трнавац код Зајечара сутра, 18. и 19. новембра, у периоду од 7:00 до 14:00 часова, неће саобраћати четири путничка воза на релацији Зајечар-Прахово пристаниште и Зајечар-Мајданпек.

Возови неће саобраћати у оба смера због замене прагова на мосту.

Прочитајте и званично саопштење.