Скраћена траса два воза 26. новембра 2015, Ниш – Паланка – Ниш

У склопу радова на реконструкцији и модернизацији пруге Београд-Ниш, а на деоници Гиље-Ћуприја-Параћин, дана 26. новембра 2015. године од 13:00 до 15:00 часова , доћи ће до додатног скраћења трасе возова који саобраћају на релацији Ниш-Паланка и Паланка-Ниш.

  • Воз бр. 2950 који саобраћа од Ниша до Паланке, саобраћаће до Параћина, а изостаје на делу од Параћина до Паланке.
  • Воз бр. 2953 који саобраћа од Паланке до Ниша, саобраћаће од Параћина до Ниша, а изостаје на делу од Паланке до Параћина.

Прочитајте и званично саопштење.

До даљњег се затвара станица Ћуприја, 27. новембар 2015

У оквиру радова на изградњи и реконструкцији железничке инфраструктуре на делу пруге Јагодина-Гиље-Ћуприја-Параћин од 27. новембра, у послеподневним часовима, кренуће се са радовима у станици Ћуприја, која ће до даљњег бити затворена, што значи да у наведеној станици није могућ пријем и отпрема путника, пртљага и робе.

Читајте даље

Потписан споразум о модернизацији и реконструкцији пруге Београд-Будимпешта

Fotografija preuzeta sa sajta Vlade Republike Srbije : Premijer Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kine Li Kećijang u vozu za PekingПројекат пруге Београд–Будимпешта допринеће остваривању транспортног умрежавања, као и протоку људи и робе, чиме ће се подстаћи креирање логистичких траса и дистрибутивних центара, а дугорочно и приступ новим тржиштима. Према речима премијера Вучића, пруга између Београда и Будимпеште биће финансирана из кинеског кредита.

Читајте даље