Руске и српске железнице потписале Меморандум о стратешком партнерству

Представници руске компаније „РЖД Интернешнл“ и новоформираног железничког друштва „Инфраструктура железнице Србије“ потписали су 27. октобра 2015. године у Москви Меморандум о стратешком партнерству . Меморандум је потписан током тродневне посете Москви српске државне делегације, на челу са премијером Александром Вучићем.

Читајте даље

Скраћење траса путничких возова, 26. октобар – 16. новембар 2015, део пруге Панчевачки мост-Крњача

Због завршетка радова на контактној мрежи од 26. октобра до 16. новембра 2015. године у периоду од 10:00 до 15:00 часова доћи ће до привремене обуставе саобраћаја на делу пруге Панчевачки мост-Крњача.

Истовремено свакога дана у наведеном периоду доћи ће до искључења напона у контактној мрежи на релацији Панчевачки мост-Панчево главна-Панчево Војловица.

Због поменутих радова доћи ће до скраћења трасе путничких возова и то:

  1. Воз 2602/2603 који саобраћа на релацији Вршац-Београд Дунав-Вршац саобраћаће на релацији Вршац-Панчево Главна-Вршац,
  2. Воз 2501/2500 који саобраћа на релацији Зрењанин-Београд Дунав-Зрењанин саобраћаће на релацији Зрењанин-Панчево Главна-Зрењанин.

Прочитајте и званично саопштење.

Привремени прекид саобраћаја, 18. октобар 2015, Београд и Нови Београд

У недељу 18. октобра 2015. године од 7:30 часова до 17:20 часова, због радова на прузи између станица Београд и Нови Београд, саобраћај возова на овој релацији ће бити обустављен.

Алтернативним превозним путем од Београда преко Раковице, Београд Центра, Новог Београда, саобраћаће два међународна воза:

  • воз број 414 на релацији Београд – Шид – Љубљана – Schwarzach St.Veit
  • воз број 342 на релацији Београд – Суботица – Будимпешта (Келети), као и
  • локални воз број 6096 од Београда до Инђије.

Сви остали возови који саобраћају према Новом Саду, Суботици и Шиду започињу и завршавају вожњу у станици Нови Београд.

Прочитајте и званично саопштење.

Ремонт и модернизација дела пруге Мала Крсна – Велика Плана, 12. октобар 2015

Од понедељка, 12. октобра 2015. године, у преподневним часовима, почињу радови на ремонту и модернизацији деонице пруге између станица Мала Крсна и Велика Плана у дужини од 30 километара. Саобраћај на деоници Мала Крсна – Велика Плана ће бити у потпуности обустављен. За време ове обуставе, саобраћај возова вршиће се помоћним превозним путем од Ресника преко Младеновца до Велике Плане. О свим изменама Реда вожње, путници ће бити благовремено обавештени.

Читајте даље

Укључење напона, 2. октобар 2015, Београд – Младеновац – Ниш – Прешево – Државна граница

Данас, 2. октобра 2015. године од 14:00 часова, на магистралној прузи Београд – Младеновац – Ниш – Прешево – Државна граница, на левом колосеку између станице Јагодина и стајалишта Гиље, извршено је укључење напона од 25кV 50Hz на новоизграђеном делу контактне мреже.

Моле се и упозоравају путници, корисници железничких услуга и сви који се крећу у близини пруге да се, ради личне безбедности, придржаваjу истакнутих упозорења и савета железничког особља.

Прочитајте и званично саопштење.

Блокирани колосеци на главној железничкој станици Београд

Данас, 1. октобра 2015. годне око један час после поноћи, радници предузећа „Заштитне радионице“ д.о.о. својим протестом блокирали су део смештајних колосека у главној железничкој станици Београд, чиме је онемогућено редовно извршење планираног железничког саобраћаја.

На блокираним смештајним колосецима налазе се електромоторне гарнитуре „Штадлер“, намењене за возове ка Шиду и Новом Саду. Ове електромоторне гарнитуре замењене су путничким колима, а предузимају се све неопходне мере да се, у датим околностима, саобраћај одвија по Реду вожње.

Уколико се протест што пре не оконча, могу се очекивати потешкоће у одвијању редовног железничког саобраћаја, за све возове који полазе из главне железничке станице Београд.

Прочитајте званично саопштење.