Uključenje napona, 2. oktobar 2015, Beograd – Mladenovac – Niš – Preševo – Državna granica

Danas, 2. oktobra 2015. godine od 14:00 časova, na magistralnoj pruzi Beograd – Mladenovac – Niš – Preševo – Državna granica, na levom koloseku između stanice Jagodina i stajališta Gilje, izvršeno je uključenje napona od 25kV 50Hz na novoizgrađenom delu kontaktne mreže.

Mole se i upozoravaju putnici, korisnici železničkih usluga i svi koji se kreću u blizini pruge da se, radi lične bezbednosti, pridržavaju istaknutih upozorenja i saveta železničkog osoblja.

Pročitajte i zvanično saopštenje.

Blokirani koloseci na glavnoj železničkoj stanici Beograd

Danas, 1. oktobra 2015. godne oko jedan čas posle ponoći, radnici preduzeća „Zaštitne radionice“ d.o.o. svojim protestom blokirali su deo smeštajnih koloseka u glavnoj železničkoj stanici Beograd, čime je onemogućeno redovno izvršenje planiranog železničkog saobraćaja.

Na blokiranim smeštajnim kolosecima nalaze se elektromotorne garniture „Štadler“, namenjene za vozove ka Šidu i Novom Sadu. Ove elektromotorne garniture zamenjene su putničkim kolima, a preduzimaju se sve neophodne mere da se, u datim okolnostima, saobraćaj odvija po Redu vožnje.

Ukoliko se protest što pre ne okonča, mogu se očekivati poteškoće u odvijanju redovnog železničkog saobraćaja, za sve vozove koji polaze iz glavne železničke stanice Beograd.

Pročitajte zvanično saopštenje.